Jeugd
Kickbokstraining

Iedereen van 6 tm 15 jaar kan deelnemen aan onze jeugdlessen, er zijn 2 categorieën. 6 tm 11 jaar en 12 tm 15 jaar, je stapt pas over als je daar aan toe bent. Of je nu puur  recreatief wilt trainen of vanaf 10 jaar een heuse wedstrijd wilt draaien, het kan bij ons allemaal.

Zowel mentale als fysieke groei staan bij ons voorop, op deze manier sta je een stuk sterker in de ring en het leven.

Wat is Kickboksen?

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de U.S.A. is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het muay thai.

Kickboksen 12 TM 15 jaar

Bij deze groep wordt er wat dieper ingegaan op  het overnemen van aanvallen en het technische/tactische gedeelte van het kickboksen.

De Nederlandse stijl kickboksen zoals hij bij ons gegeven wordt heeft vele K-1/glory kampioenen voortgebracht, het kenmerk van deze stijl is het inleiden met stoten en afronden met trappen. Je krijgt op deze manier een heel compleet spelletje, zeker als je bewegelijkheid, timing, overzicht en precisie hieraan toevoegd.

Onze jeugdkickboks
trainer

Bart Mooijekind

Taekwondo & (Kick)boksinstructeur

Samen met Rick ben ik nog actief in het wedstrijdcircuit. Ook zijn we beiden naast het lesgeven nog eens zes dagen per week aan het trainen.

Hoe ziet een jeugdkickboksles eruit?

Deze technische les is toegankelijk voor iedereen die boksen wil leren of zijn/haar niveau wilt verbeteren. Daarnaast is het een leuke manier om conditie op te bouwen!

Draag comfortabele sportkleding en neem een handdoek en bidon mee. Heb je nog geen handschoenen en/of bescherming, dan kan deze geleend worden. Er wordt getraind op blote voeten.

Bekijk ook deze trainingen

Sportschool

Ons fitnessgedeelte bestaat uit een aantal cardioapparaten, een middenblok met onder andere kabels, verschillende pull up stangen, een bokszak, een speedrope en een vrij ruimte met losse gewichten en fitnessbankjes.

Zaktraining

Wij geven uitdagende en toch goed toegankelijke zaktrainingen. Deze bestaan uit kickbokscombinaties op de zakken in de gym. Hierbij werken we aan conditie, kracht en techniek.

Boksen

Boksen is goed voor zelfvertrouwen en conditie. Onze bokslessen worden gegeven onder leiding van professioneel zwaargewicht bokser Gino ‘El Cañon’ da Fonseca.