Taekwondo
training

Taekwon-Do is een veelzijdige Koreaanse verdedigingskunst, een sportieve uitdaging en een effectief zelfverdedigingssysteem.

geen vechtsport maar verdedigingssport

Taekwondo is een vorm van ongewapend gevecht. Letterlijk vertaald betekent Tae voet, kwon hand of vuist en Do de manier of de weg. Taekwon-Do is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid en het wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingssport en niet als een vechtsport omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect.

Taekwondo leren? Start vandaag nog.

Taekwondo vergroot je zelfvertrouwen, en doorzettingsvermogen. Kortom, een veelzijdige sport waar je altijd voldaan de zaal verlaat!

Taekwondo is een leuke sport voor iedereen die snel zijn conditie op wil bouwen, een nieuwe uitdaging zoekt of een mooie toevoeging zoekt voor bijvoorbeeld kickboksen.

Onze taekwondo trainers

Bart Mooijekind

Taekwondo & (Kick) boks intstructeur

Samen met Rick zijn wij nog actief in het wedstrijdcircuit, en zijn we beiden naast het lesgeven nog eens zes dagen per week aan het trainen.

Sem van der Klauw

Taekwondo

Maarten van Steijn

Taekwondo

Hoe ziet een taekwondo les eruit?

Een Personal training bestaat altijd uit een warming-up waarna er getraind wordt op de apparaten of in de vrije ruimte. Ook verzorgen wij trainingen/blokken met boksen op de pads, een andere manier van trainen waarbij het (kick)boksen gebruikt wordt om jouw trainingsdoel te behalen. Ben je er klaar voor?

Kosten van Personal training zijn niet inbegrepen bij onze abonnementen en zijn ook los daarvan te boeken.

Bekijk ook deze trainingen

MMA/Grappling

MMA (Mixed Martial Arts) is een vechtsport waar verschillende disciplines gecombineerd zijn tot één sport. MMA is de snelst groeiende sport ter wereld en wordt steeds bekender bij het grote publiek.

Zaktraining

Wij geven uitdagende, en toch goed toegankelijke zaktrainingen. Deze bestaan uit kickboks combinaties op de zakken in de gym. Hierbij werken we aan conditie, kracht en techniek.

Boksen

Boksen is goed voor zelfvertrouwen en conditie. Onze bokslessen worden gegeven onder leiding van professioneel zwaargewicht bokser Gino ‘El Cañon’ da Fonseca.